Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Laborant & Analist
Vakgebied

Laborant & Analist

Laborant & Analist bij Amphia

Binnen Amphia gebeurt er iedere dag ontzettend veel. Zowel voor als achter de schermen. Een groot team van collega’s zet zich hier dagelijks in voor het vergroten van kennis en het medisch in beeld brengen van ziektebeelden. Een ding is zeker, je werkt hier op een plek waar je echt iets voor mensen kunt betekenen.

Radiologie

De afdeling Radiologie bestaat uit een team van radiologen, radiodiagnostisch laboranten, radiologisch assistenten en administratieve medewerkers. Ons team ziet ongeveer 900 patiënten per dag. Allemaal met een eigen verhaal. Wij voeren behandelingen uit met behulp van moderne radiologische technieken. Dit beeldvormend onderzoek kan duidelijkheid geven over een ziektebeeld. Je werkomgeving is veelal gevuld met nieuwe high-end apparatuur. Hiermee vervult Amphia regionaal een belangrijke functie op het gebied van radiodiagnostiek. Een mooie innovatieve werkplek dus.

Laborant Hartfunctie, KNF, Longfunctie

Als laborant bij Amphia werk je op de functieafdeling van verschillende specialismen binnen ons nieuwe ziekenhuis. Als hartfunctielaborant houd je je bezig met onderzoeken van het hart. Als KNF-laborant werk je voor de zorgkern neurologie en als longfunctielaborant voer je onderzoeken uit van de longen. Je werkt dan zowel op de kliniek als de polikliniek. Door middel van verschillende onderzoeken kunnen jij als laborant een bijdrage leveren aan het stellen van een diagnose en het geven van een prognose. Ook lever jij een bijdrage aan preventief onderzoek. Jij bent een dynamische schakel in het behandeltraject van iedere patiënt.

Analist

Als pathologisch analist verricht je met name weefselonderzoek. Jij houdt je bezig met analytische vraagstukken waarin jij de verdieping zoekt tot op microniveau. Je bent werkzaam op het pathologisch en cytologisch laboratorium van Amphia. Een plezierige omgeving binnen een groot en professioneel ziekenhuis. Hier ontvang, verwerk en beoordeel jij weefsel van waaruit jij een voorsteldiagnose opstelt.  

Lees hier de verhalen van collega's

“Als vaatlaborant draag ik waardevolle informatie aan die bijdraagt aan de diagnose”

Lees het verhaal van Ineke, Vaatlaborant in opleiding

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures

Meer weten over Amphia?

Wij zijn Amphia. Het topklinisch ziekenhuis van de mooie stad Breda. Binnen Amphia draait het om mensen en hun gezondheid. Dat doen we niet alleen, maar samen. Ongeveer 5000 medewerkers zetten zich dagelijks in voor de beste zorg voor iedere unieke patiënt.

Meer info

Label