Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Ik ben de rechterhand van de chirurg en heb tegelijkertijd veel vrijheid in mijn rol
Het verhaal van Yoni

Ik ben de rechterhand van de chirurg en heb tegelijkertijd veel vrijheid in mijn rol

Hi, ik ben Yoni

Yoni is rechtstreeks van de HAVO gestart met werken en leren bij Amphia en zit nu in haar laatste jaar tot operatieassistent. Ze heeft bewust de keuze gemaakt om meteen na haar middelbare school een praktijkgerichte beroepsopleiding te volgen en is daar iedere dag nog blij mee. Ze is trots onderdeel van het OK-team en ervaart iedere dag de gedrevenheid om ervoor te zorgen dat de juiste spullen op de juiste plek aanwezig zijn, zodat iedere operatie soepel verloopt.  

Rechterhand van de chirurg

“Als operatieassistent ben je constant bezig met het anticiperen op de arts”, vertelt Yoni. “Je bent de rechterhand van de chirurg en moet dus continu alert zijn. Ik merk dat wij in het team super goed op elkaar zijn ingespeeld en dat we een echte teamspirit hebben. Dat is belangrijk, want we werken heel nauw met elkaar samen om het beste resultaat voor de patiënt te behalen. Ik heb in mijn werk minimaal patiëntencontact, eigenlijk alleen voorafgaand aan een operatie. Ook in de die korte periode dat een patiënt ons ziet, is het fijn om te zien dat wij op een positieve manier voor elkaar klaar staan!’’

Ik ben in korte tijd gegroeid van puppy naar zorgprofessional

Yoni Operatieassistent in opleiding

Breed opgeleid

"De vrijheid die ik ervaar in het vak als operatieassistent vind ik bijzonder fijn. Ik vind het ook echt een aanrader om deze opleiding in het Amphia ziekenhuis te doen, omdat ze als STZ-ziekenhuis in staat zijn om veel mogelijkheden te bieden, zowel in het werk als qua doorgroeimogelijkheden. Voor mijn gevoel heb ik echt een waardevol diploma als ik klaar ben door de intensieve manier van werken en leren."

Van puppy naar zorgprofessional

"Ik was 18 toen ik bij Amphia begon, een puppy zou je kunnen zeggen. In een korte periode zijn mijn sociale vaardigheden verder ontwikkeld en ben ik ook een stuk assertiever geworden", vertelt Yoni. "Ik ben al vroeg op een serieuze manier begonnen, juist door te kiezen voor werken en leren. Daardoor heb ik niet echt de student uit kunnen hangen, want er wordt vanaf dag 1 veel van je gevraagd, vooral in de eerste twee jaar. Je start het traject met een beroepsvoorbereidende periode die bestaat uit een half jaar intensief les. Toch heb ik geen seconde spijt van deze keuze, want daardoor heb ik me in een korte tijd kunnen ontwikkelen tot de zelfstandige zorgprofessional die ik nu ben. Ik werk zowel doordeweeks als in de weekenden en merk dat ik in mijn vrije tijd mijn werk prima los kan laten, als ik vrij ben, ben ik ook écht vrij. Het Amphia ziekenhuis is voor mij de plek waar ik de afgelopen jaren flink heb mogen groeien en voelt daarom echt als mijn thuis!"

Benieuwd naar je droombaan?

Wil jij ons team komen versterken? Bekijk dan snel de vacatures en ontdek of je droombaan erbij zit.

Ga naar het vacatureoverzicht

Label