Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

De zorg is een mooie combinatie van hoofd, hart en handen
Het verhaal van Bernold

De zorg is een mooie combinatie van hoofd, hart en handen

Hi, ik ben Bernold

Bernold wist tijdens zijn eerste stage in het ziekenhuis één ding zeker: "hier wil ik nooit meer weg!" Sinds dit jaar is hij in opleiding tot SEH-verpleegkundige, met als doel om uit te groeien tot een ervaren SEH'er voor wie niks te gek is. De combinatie van werken en leren bevalt hem goed, omdat je leert terwijl je werkt en veel werkt terwijl je leert.

Combinatie van hoofd, hart en handen

"Werken als SEH-verpleegkundige is voor mij een mooie combinatie van werken met hoofd, hart en handen", zegt Bernold. "Ik houd van het continu schakelen tussen praktische handelingen en tegelijkertijd beredeneren en analyseren om zo de juiste keuzes te maken voor de patiënt. De patiënt komt vaak vanuit een stressvolle situatie binnen en het is dan aan ons de taak om hem of haar gerust te stellen. Zelfs als de situatie spannend is. Ik merk aan ons team dat iedereen daar super goed in is, dat we in stressvolle situaties altijd effectief met elkaar weten te communiceren, we weten echt wat we aan elkaar hebben. Ik ben er trots op dat ik onderdeel kan uitmaken van zo’n team, ik kan van iedereen leren en de sfeer is fijn. Daarnaast biedt het ziekenhuis mij ook veel mogelijkheden. Ik ervaar veel keuzevrijheid, meer dan in een regionaal ziekenhuis. Er gebeurt hier veel, waardoor ik als verpleegkundige ook alle kanten op kan."

SEH-verpleegkundige in opleiding

Rust voor de patiënt

Het willen leren tijdens het werken is voor Bernold een bewuste keuze geweest, één waar hij nog iedere dag profijt van heeft. "Omdat je iedere dag dingen in de praktijk ziet, maakt het de theorie die je moet leren logisch en beter te begrijpen", aldus Bernold. "Op deze manier studeren maakt de leerstof meteen concreet, waardoor kwartjes direct vallen. Daarnaast zorgen ook mijn begeleiders ervoor dat ik nog meer verbanden ga zien. Zij leren mij ook om rust uit te stralen naar een patiënt, hoe slecht het ook gaat. Ook als dit je even niet lukt, zij zijn er voor je om het over te nemen. Op die manier wordt de rust voor de patiënt altijd bewaakt. Mochten er zich heftige situaties voordoen, wordt daar ook direct over gesproken in het team. Door die evaluaties leer je ook als team weer steeds meer van elkaar. Ik leer iedere dag weer bij!"

Ieder uur is anders en juist dat daagt me uit

Bernold SEH-verpleegkundige in opleiding

Ieder uur is anders

Werken op de SEH is uitdagende baan, ieder uur is anders. "Juist die afwisseling zorgt ervoor dat mijn werk uitdagend is, op een positieve manier", zegt Bernold. "Zodra ik in mijn auto stap en het contact omdraai, glijdt de dag ook meteen weer van me af. Ik neem nooit iets mee naar huis. Ik ga iedere dag met een blij gevoel naar mijn werk en kom ook iedere dag blij thuis!"

Wil jij de opleiding tot SEH-verpleegkundige gaan volgen?

Wil jij de stap naar de SEH zetten en de opleiding tot gespecialiseerd verpleegkundige hier volgen? 

Meer info

Label