Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Opereren doen we samen
Het verhaal van Fleur

Opereren doen we samen

Hi, ik ben Fleur

Fleur begon haar carrière als verpleegkundige. Een switch naar operatieassistent volgde haar HBO-V opleiding direct op. Na een aantal verpleegkundige stages binnen Amphia, wilde ze al snel een kijkje achter de schermen van de OK nemen. In september 2018 startte ze de opleiding tot operatieassistent. Ze is nu bijna klaar. Ze heeft het erg naar haar zin op de OK. Haar ambitie is om zich ooit bezig te houden met verbeterprocessen voor de dagdagelijkse praktijk op de OK.

Uitdagende opleiding

“Het uitdagende aan mijn opleiding en werk vind ik met name het technisch handelen en het samen in teamverband zorgen voor de patiënt”, vertelt Fleur. “Je bent onderdeel van een OK, waar ook jouw expertise onmisbaar is. Op het moment dat wij de OK binnenkomen, is de patiënt vaak al in slaap. Er zijn natuurlijk routine ingrepen, maar omdat Amphia zo veel specialismes heeft, krijgen we te maken met complexe ingrepen. Vaak beginnen we met een plan, maar los je gedurende de operatie alle bijkomende complicaties samen op. Dat is zo vet! Ik ga dan echt met een goed gevoel naar huis.”

Operatieassistent in opleiding

Allround leren

Fleur heeft een zorghart van jongs af aan. “Werkzaam zijn als arts, dat wilde ik wel graag”, vertelt Fleur. Uiteindelijk heeft de basis als verpleegkundige geleid naar haar huidige opleiding tot operatieassistent. “Waarom de opleiding tot operatieassistent binnen Amphia een aanrader is?” Daar heeft Fleur als snel een antwoord op. “Amphia doet echt heel veel. Het is een groot ziekenhuis waar veel verschillende ingrepen plaatsvinden. Dit maakt het voor ons zo leuk, omdat het de opleiding interessant en divers maakt. Het werken op een spiksplinternieuw OK- complex is ook een fijne bijkomstigheid. Het is een lekkere plek om te zijn. Je start de opleiding niet alleen, maar met een aantal andere leerlingen. Samen ga je het leer-werk traject aan. We moeten het de hele dag met elkaar doen, achter die deuren van het OK-complex.” Fleur werkt meestal met een vast team per dag. Binnen die dag komen er verschillende ingrepen voorbij. “In de opleiding loop je mee met alle specialismen. Dat maakt dat ik straks allround geschoold ben.” Als je klaar bent, kun je zelf specialisaties gaan toe eigenen. Ook niet geheel onbelangrijk vertelt Fleur nog over de jaarlijkse leerlingendag. “Deze dag spenderen we met elkaar, dan gaan we ook borrelen en uiteten. Als het straks allemaal weer kan, willen we weer de vrijdagmiddagborrel introduceren.”

Binnen de opleiding loop je mee met alle specialismen. Dat maakt dat ik straks allround geschoold ben

Fleur Operatieassistent in opleiding

Onmisbaar in het vak

Als operatieassistent moet je echt stressbestendig zijn. Een operatie kan ineens geheel anders lopen dan verwacht. “Tijdens een kijkoperatie ontdekken we een niet ingecalculeerde bloeding. Hier moeten we de gehele ingreep op aanpassen. Een operatie verloopt niet altijd volgens het boekje. Dat maakt dat je flexibel moet zijn”, zegt Fleur. “En ook stevig in je schoenen moet staan. In acute situaties moet je snel kunnen handelen. Je moet snel beslissingen kunnen nemen en dus echt staan voor je vak. Maar écht onmisbaar is het team. Iedere collega waarmee ik op de OK sta is een teamspeler. Je gaat de operatie samen aan. We gaan het samen doen. Communicatie is daarbij essentieel. Iedereen is gefocust. Toch hangt er een relaxte sfeer en is er ook ruimte voor een grapje.”

Werken en leuke dingen doen

“Mijn rol als operatieassistent in opleiding is goed combineerbaar met mijn leven buiten het ziekenhuis. Als je klaar bent na een dienst, dan ben je ook echt klaar”, vertelt Fleur. “Je sluit je dag echt af. Je krijgt natuurlijk te maken met onregelmatige diensten, maar dat is wel iets wat met de zorg samenhangt. Voor de buitenwereld misschien niet altijd leuk, maar voor ons zijn het vaak de meest interessante operaties die op een zaterdagavond binnenkomen.”

Benieuwd naar je droombaan?

Wil jij ons team komen versterken? Bekijk dan snel de vacatures en ontdek of je droombaan erbij zit.

Ga naar het vacatureoverzicht

Label