Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Als verpleegkundige word je jong en snel volwassen
Het verhaal van Henny

Als verpleegkundige word je jong en snel volwassen

Hi, ik ben Henny

Henny heeft al veel verschillende afdelingen gezien. Sinds 2015 is ze werkzaam bij Amphia, waarbij ze onder andere ervaring heeft opgedaan als trainee, maar ook als verpleegkundige bij cardiologie en het grootste deel van haar tijd heeft ze doorgebracht bij de afdeling neurologie. Toen haar bevalling iets anders liep dan verwacht en ze op de afdeling obstetrie terechtkwam dacht ze: ‘hier wil ik werken!’. In 2020 is ze begonnen met de opleiding. 

Er zijn voor de patiënt

"Voor de patiënten die bij ons op de afdeling komen is het een intensieve gebeurtenis, het gaat immers om zwangerschap en bevallen", vertelt Henny. "Het is dus van belang dat de tijd die wordt doorgebracht ook zo prettig mogelijk kan zijn. Het hebben en tonen van empathie is extra belangrijk als je bij ons werkt. Iedereen die bij ons werkt is van nature ook erg enthousiast. Vaak gebeuren er hier ook veel mooie en vrolijke dingen. Maar ook als er iets vervelends gebeurd is, gaan we gemakkelijk in gesprek. We zijn er niet alleen voor de patiënt, maar ook voor elkaar als collega’s."

Obstetrieverpleegkundige in opleiding

Goed kunnen plannen

"Het kunnen combineren van leren en werken ervaar ik als heel fijn", zegt Henny. "Maar het is wel belangrijk dat je goed kunt plannen en vooruit kunt denken. Zeker de combinatie met een kindje thuis is soms best een uitdaging. Ik ben blij dat ik me niet heb laten tegenhouden door deze uitdaging, maar dat ik juist mijn hart heb gevolgd. De verschillende blokken zijn doorgaans ver vooruit gepland waardoor je daar je eigen schema goed omheen kunt plannen. En dankzij de prettige werkomgeving en de diversie opleidingsmogelijkheden merk ik dat ik kan blijven groeien en ontwikkelen. Als verpleegkundige word je jong en snel volwassen", aldus Henny,

Extra belangrijk om die groei door te maken in een veilige werkomgeving. Het Amphia ziekenhuis is dat zeker voor mij

Henny Obstetrieverpleegkundige in opleiding

Benieuwd naar je droombaan?

Wil jij ons team komen versterken? Bekijk dan snel de vacatures en ontdek of je droombaan erbij zit.

Ga naar het vacatureoverzicht

Label