Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Het fijne samenwerken is hier echt een meerwaarde voor mij en maakt ook dat ik goed in mijn werk kan zijn.
Het verhaal van Larissa

Het fijne samenwerken is hier echt een meerwaarde voor mij en maakt ook dat ik goed in mijn werk kan zijn.

Hi, ik ben Larissa

Larissa werkt als doktersassistent op de poli MDL sinds augustus 2019. Hiervoor werkte ze in een privékliniek, gespecialiseerd in oogheelkunde. Daar volgde ze de deeltijdopleiding tot doktersassistent. De overstap naar Amphia maakte ze omdat ze graag de wereld van het ziekenhuis wilde ontdekken. Benieuwd hoe dit haar bevalt? Dat lees je hieronder.

Switch van specialisme

“Van Oogheelkunde naar MDL. Ik zie wel wat het me brengt”, dacht Larissa. Ze vertelt dat hoe meer ze over dit specialisme te weten komt, hoe interessanter ze het vindt. “Ik moest in het begin even wennen aan alle nieuwe medische termen, medicatieaanvragen en het computersysteem bijvoorbeeld, maar door het vaker te doen en scholingen en klinische lessen te volgen, groei je snel in deze rol.”

Geen dag is hetzelfde

“Iedere dag is anders”, vertelt Larissa. “Zo zit je ’s ochtends aan de telefoon en bijvoorbeeld ’s middags aan de balie, maar inhoudelijk is het steeds weer anders. Patiënten bellen ons met klachten, wij overleggen dit dan weer met de arts. Maar we geven ook zelf patiëntadvies, vragen herhaalmedicatie aan, bereiden patiënten voor op diverse onderzoeken en geven antwoord op uiteenlopende vragen. Ook maken we de scopie planningen. Daarnaast doen we met z’n allen ons best om de poli hier zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo gaan we er op termijn medische handelingen bij krijgen. Zo mogen we bij patiënten medicatie gaan injecteren en nemen we het proces van het videocapsule-onderzoek over van de endoscopie-assistent. Toen ik bij Amphia kwam, vond ik het wel jammer dat er geen handelingen waren met direct patiëntcontact. Het was een administratieve functie met intentie tot uitbreiding van verantwoordelijkheden. Het is leuk dat hier nu verandering in komt.”

Een fijn team

“We hebben hier te maken met een hecht team”, vertelt Larissa. “We zijn in totaal met 10 doktersassistenten, maar werken ook met andere verschillende disciplines samen. Onze vakgroep is jong, we zeggen hier tegen iedereen Je en Jij. Dat is fijn. Iedereen is benaderbaar. Ik voel ook wel echt verbondenheid met de afdeling. Zo ben ik afdelingsleercoach op de poli. Voor de stagiairs die bij ons op de poli stage komen lopen ben ik, samen met mijn collega, het aanspreekpunt. Ik vind het leuk om ze te begeleiden in hun leerproces, ze te zien groeien en om ze kennis te laten maken met het specialisme.”

Larissa_portret

Goed in je werk

“Hier op de poli moet je denk ik wel stressbestendig zijn”, vertelt Larissa. “We zien hier veel patiënten op een dag en het is hier gewoon altijd druk. Wel leuk druk overigens. Overzicht kunnen houden is dus essentieel en het werk is eigenlijk nooit af. Daar moet je wel tegen kunnen. Ik ga dan ook altijd met een fijn gevoel naar huis. Zeker als ik bijvoorbeeld die dag een moeilijk onderzoek heb kunnen inplannen wat soms echt onmogelijk is. Het fijne samenwerken is hier echt een meerwaarde voor mij en maakt ook dat ik goed in mijn werk kan zijn. We gunnen elkaar hier veel. We lossen dingen op, vooral samen.”

Benieuwd naar je droombaan?

Wil jij ons team komen versterken? Bekijk dan snel de vacatures en ontdek of je droombaan erbij zit.

Ga naar het vacatureoverzicht

Label