Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Ik probeer altijd een realistisch doel voor mezelf neer te zetten
Het verhaal van Linse

Ik probeer altijd een realistisch doel voor mezelf neer te zetten

Hi, ik ben Linse

Linse werkt sinds februari van dit jaar als verpleegkundige binnen Amphia. Toch is het ziekenhuis haar niet vreemd. Een jaar geleden was ze hier nog stagiaire. Dit was overigens haar eerste stage binnen een ziekenhuis. Nu wil ze niet meer weg. Ze werkt dagelijks als verpleegkundige trainee. Deze kans greep ze met beide handen aan. “Het is echt een mogelijkheid die aandacht verdient. Je voelt niet de druk om meteen een perfecte keuze te hoeven maken”, vertelt Linse. Benieuwd naar de inhoud van haar traineeship? Ze vertelt je er hieronder graag meer over.

Aangenaam kennis te maken

Voordat Linse startte als stagiaire binnen Amphia, was de wereld van het ziekenhuis voor haar nog best spannend. Ze deed veel ervaring op binnen de thuis- en verpleegzorg. De stap naar het ziekenhuis voelde voor haar dan ook best groot. Toch wilde ze haar laatste stage volgen binnen Amphia. “Ik heb er bewust voor gekozen mijn veilige honk te verlaten om vervolgens binnen Amphia een veilige plek voor mezelf te creëren”. Hier heeft ze geen moment spijt van gehad. Ze werd zelfs aangenaam verrast. “Het ziekenhuis biedt zoveel mogelijkheden. Ik kan hier zo veel leren, zowel op persoonlijk vlak als op het gebied van theorie en verpleegkundig handelen. De zorgvraag is hier complex. Ik word qua kennisniveau ontzettend uitgedaagd.”

Traineeship

Waar je normaal in 2 jaar tijd gaat werken op 4 verschillende afdelingen, begon de start van Linse door de pandemie iets anders. Zo begon ze in februari op de short stay en dagbehandeling en is ze nu ingewerkt bij de vaatchirurgie. “Hier werd ik echt geïntroduceerd met het snijdend vakgebied”. Toch werd haar al snel gevraagd of ze mee wilde werken op de cohortafdeling. Een afdeling die speciaal is ingericht voor de zorg van Covid-patiënten. “Hier zie ik in hoe waardevol mijn werk is op dit moment en hoe je echt iets kunt betekenen voor je patiënt”, vertelt Linse. “Daar doe ik het echt voor”. Ze vertelt dat ze in het begin best onzeker was. “Door de komst van Covid gebeurde er van alles tegelijk. Ik moest wennen, meekijken en gerichte zorg bieden. Toch is het me gelukt, al moest ik er soms keihard voor werken. Mijn collega’s hebben me vanaf dag een veel vertrouwen in mijn handelen weten te geven.” Of ze uiteindelijk liever snijdend of beschouwend gaat werken, weet ze nog niet. Al voelt ze nu misschien wel een lichte voorkeur voor het beschouwend vakgebied. Ze is nog onderzoekende. “Wat ik wel met zekerheid kan zeggen, is dat de traineeship tot nu toe een verlengstuk is geweest van hoe ik mijn carrière binnen Amphia ben begonnen. Één grote leerschool.”

Verpleegkundig traineeship

Springplank

“De traineeship start met een bootcamp Je leert dan de andere trainees kennen en je krijgt een volledige uitleg van het ziekenhuis. Je wordt goed voorbereid op je start binnen Amphia.” Verder vertelt Linse dat je binnen de traineeship goed klinisch leert redeneren. Dit geeft haar zelfvertrouwen in het kunnen zijn van een goede verpleegkundige. “Je wordt overigens goed begeleid. Samen met je praktijkbegeleider kijk je waar je voorkeur ligt en hoe je dit in de traineeship zou kunnen inrichten. Je moet wel zelf de regie nemen. Zolang je zelf aangeeft hoe het gaat, hoe jij je ontwikkeling ervaart en waar je nog hulp bij nodig hebt, kan je zelf echt veel invulling geven aan de groei die je maakt.” Daarnaast krijg je de mogelijkheid de BIAZ-modules te volgen. Dit is weer een mooie basis, ook als je bijvoorbeeld de acute as van het ziekenhuis verder wilt gaan ontdekken.

Ik vind het fijn als ik mijn patiënt toch prettig in zijn of haar vel kan laten zitten

Linse Verpleegkundige Trainee

In het teken van mijn patiënt

“Wanneer ik met een goed gevoel mijn dienst afsluit?”, vraagt Linse. “Wanneer ik er alles aan heb kunnen doen om het zorgproces van mijn patiënt zo goed mogelijk te laten verlopen. In de waan van de dag lukt het niet altijd om langere tijd bij een patiënt te zitten. Toch moet de tijd die er is in het teken staan van mijn patiënt.” Daarnaast vindt ze het altijd fijn een lijstje af te vinken. Als verpleegkundige regel je, naast de zorg voor je patiënt, veel adhoc dingen. “Als ik veel ballen in de lucht heb kunnen houden, dan geeft dat een kick.” Een ambulance of thuiszorg regelen, tussendoor patiënten van medicatie voorzien, meelopen met de artsenvisite en vanuit daar extra taken oppakken hoort er allemaal bij. Linse probeert altijd zo goed mogelijk af te ronden waardoor haar collega’s met een schone lei kunnen starten. “Ik vind het fijn als ik mijn patiënt goed in zijn of haar vel kan laten zitten. Dat gun je toch iedereen”, zegt Linse. “Wie komt er nou graag in het ziekenhuis?”

Toekomst

Linse legt de lat altijd hoog vertelt ze. Toch heeft ze geleerd dat voor het behalen van een maximaal doel er nog veel tussenstappen mogelijk zijn. “Ik heb mijn max nog niet bereikt. Dat gaat vast ooit komen.” Linse geeft aan dat ze haar kennis iedere dag weer aan het verbreden is. Na Covid wil ze ook weer meer verdieping gaan opzoeken. “Ik ben de afgelopen tijd ontiegelijk hard gegroeid, maar het is straks ook weer tijd voor een verdiepingsslag. Een periode waar ik mijn leiderschap en klinisch redeneren verder mag ontwikkelen”. Daar wil ze de rest van haar traineeship voor gebruiken. “Ik houd van pit, snelheid en diepgang. Een combinatie hiervan zou mij goed passen.” Het wordt dus een zoektocht naar welke afdeling haar hierin kan uitdagen. Voor de verdere toekomst weet ze dat ze sowieso binnen het ziekenhuis wil blijven werken én nog haar HBO-V wil gaan doen. Wellicht zal ze ooit een zijstap zetten, maar wel binnen de zorg. “Mijn werkomgeving is op dit moment te leuk. Ik word geprikkeld door mijn collega’s. Er is nog zoveel moois te ontdekken hier."

Benieuwd naar je droombaan?

Wil jij ons team komen versterken? Bekijk dan snel de vacatures en ontdek of je droombaan erbij zit.

Ga naar het vacatureoverzicht

Label