Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Als je veel geeft krijg je veel terug
Het verhaal van Margo

Als je veel geeft krijg je veel terug

Hi, ik ben Margo

Margo wist van jongs af aan dat ze graag met baby's wilde gaan werken, al voordat ze begon aan haar MBO-opleiding. Ze is lang gefocust geweest op de kinderafdeling en is via een traineeship terechtgekomen op die afdeling. Toen er vacatures vrij kwamen om de aantekening high care neonatalogie te halen heeft ze gesolliciteerd en sinds maart 2021 is ze met deze opleiding bezig. Ze verzorgt kindjes vanaf 30 weken die complexe zorg nodig hebben.

Dankzij specialisatie de diepte in

"Op de afdeling is de opleiding goed verweven met het werk", vertelt Margo. "Ik ben pas drie maanden aan het werk, maar ik merk dat ik echt grote stappen maak. Ik krijg veel les van mensen in de praktijk, dat werkt heel prettig. Omdat ik meteen kan toepassen wat ik leer, kan ik echt de diepte in. Ik krijg les via de Erasmus Academie. Daar is een nauwe samenwerking mee vanuit het Amphia ziekenhuis. Het beleid is daar hetzelfde richting patiënten, maar daar zie je nog net iets meer andere dingen merk ik. Ik vind het fijn om te ervaren dat er een goede samenwerking is tussen de ziekenhuizen, dat werkt heel prettig samen. Door stapje voor stapje de opgedane kennis toe te passen in mijn dagelijkse werkzaamheden merk ik dat mijn zelfvertrouwen ook steeds meer toeneemt."

Vol vertrouwen naar Amphia

"Het ziekenhuis staat in mijn eigen stad, ik kom zelf uit Breda. Daardoor voelt het ook extra vertrouwd om hier te werken. Maar dat komt ook door de betrokkenheid en de passie die ik zie bij de collega’s. Iedereen wil altijd het beste voor de patiënt. De laatste jaren is er best wat veranderd in onze zorg", zegt Margo. "We zijn verhuisd naar de nieuwbouw, waar de gezinssuites nu 1-persoonskamers zijn. Voor ons als verpleegkundigen soms best een uitdaging, maar voor de ouders echt heel fijn. Je merkt aan alle collega’s dat dat centraal staat en dat iedereen met veel flexibiliteit de schouders eronder zet om de zorg zo prettig mogelijk te maken. Daar ben ik trots op!"

Als je veel geeft krijg je veel terug

"Omdat ik ben begonnen als trainee heb ik veel verschillende plekken gezien van het ziekenhuis. Ik ervaar dat echt als een voordeel, want daardoor heb ik alle plekken die ik wilde ontdekken gemakkelijk leren kennen. Er was altijd ruimte om mee te kijken op andere plekken, alles kan! Ik heb ook ervaren dat er goed werd meegekeken naar waar ik behoefte aan had of waar ik veel van zou leren. Van hbo-v naar Neonatalogie is best een heftige stap", vindt Margo. "Dankzij het traineeship heb ik op een prettige manier kennis kunnen maken met werken, waardoor ik langzaam heb kunnen wennen. Als je veel geeft aan de organisatie, krijg je echt veel terug is mijn ervaring. En door die kansen kan ik nu iedere dag het beroep uitoefenen wat ik zo graag wilde, heel betekenisvol. Als ik stil sta bij wat ik doe denk ik iedere keer weer, wat is het bijzonder!"

Benieuwd naar je droombaan?

Wil jij ons team komen versterken? Bekijk dan snel de vacatures en ontdek of je droombaan erbij zit.

Ga naar het vacatureoverzicht

Label