Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

De liefde voor het ziekenhuis heb ik van huis uit meegekregen
Het verhaal van Monique

De liefde voor het ziekenhuis heb ik van huis uit meegekregen

Hi, ik ben Monique

Monique heeft de afdeling Oncologie al in verschillende ziekenhuizen leren kennen. Via stages in Nijmegen en Antwerpen is ze uiteindelijk terechtgekomen in het Amphia. Vroeger droomde ze van de ambulance, maar toen ze de afdeling Oncologie leerde kennen wilde ze er niet meer weg. Ze volgt momenteel de opleiding tot Oncologieverpleegkundige en wordt door haar collega’s gezien als een stressbestendige en hardwerkende collega die alles doet voor haar patiënten.

Betekenisvol zijn voor de patiënt

"Ik vind het heel fijn om iets voor mijn patiënten te kunnen betekenen", vertelt Monique. "De mensen die hier op de afdeling komen, zitten vaak in een zwaar traject. Dat ik op die momenten patiënten mag helpen, al is het maar door een praatje te maken, ervaar ik als ontzettend betekenisvol. Mensen zijn kwetsbaar en ik voel veel motivatie om daarom een stapje extra te zetten. De dankbaarheid die mensen kunnen tonen, voelt voor mij als verpleegkundige als onbetaalbaar. Werken op onze afdeling vraagt zowel technische verzorging, maar vooral de psychosociale ondersteuning kunnen bieden is heel belangrijk. De motivatie om perfecte zorg te bieden voel ik ook bij mijn collega’s. Patiënten koppelen dat ook terug, dat ze de zorg bij ons als warm ervaren."

Diepgang dankzij opleiding

"Diezelfde warmte ervaar ik zelf ook als student, ik leer veel van collega’s en ervaar dat ik mag zijn wie ik ben. Er is openheid naar elkaar en als je iets ter verbetering aanbrengt, wordt er goed naar je geluisterd", zegt Monique. "Ik kan hier voor mijn gevoel veel bereiken, de zorg is complex en dankzij de opleiding kan ik me helemaal verdiepen in oncologie. Ik krijg het hele totaalplaatje mee en de stage die ik doe bevordert ook het leren. Ik krijg steeds weer meer zicht op het gehele proces dat een patiënt moet doorstaan. Ik hoop dat ik ooit ook nog Hematologie kan doen, om zo nog bredere zorg te kunnen bieden aan de patiënt. En natuurlijk is het werken en leren tegelijkertijd soms uitdagend maar als ik zie wat ik ervoor terugkrijk ben ik trots dat ik mag werken op de mooiste afdeling!"

Luisterend oor bieden

"Ik ga met een voldaan gevoel naar huis als ik met iedere patiënt even heb kunnen babbelen, een luisterend oor heb kunnen bieden. Aandacht voor de patiënt kunnen hebben, dat geeft me een goed gevoel. Dat soort momenten zorgen er ook voor dat ik aan het einde van de dag met een voldaan gevoel naar huis kan gaan, zonder mijn werk mee te nemen."

Benieuwd naar je droombaan?

Wil jij ons team komen versterken? Bekijk dan snel de vacatures en ontdek of je droombaan erbij zit.

Ga naar het vacatureoverzicht

Label