Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Ruimte voor ontwikkeling en groei is hier zeker aanwezig
Het verhaal van Wesley

Ruimte voor ontwikkeling en groei is hier zeker aanwezig

Hi, ik ben Wesley

“Ik werk ondertussen alweer ruim 3 jaar bij Amphia”, vertelt Wesley. Hij kwam binnen als projectleider ICT en groeide al snel door naar de rol van servicemanager. Hiervoor werkte hij bij commerciële organisaties als projectleider, waarbij hij veel technische projecten onder zijn hoede nam. Uiteindelijk stapte hij over naar Amphia. Ervaring binnen de zorg had hij niet. Wat hem wel snel opviel, waren de uitdagingen die het ziekenhuis kent op gebied van ICT. “De focus ligt hier erg op kwaliteit, complexiteit en betrouwbaarheid”, vertelt hij. Daarover lees je meer hieronder.

Van corporate naar zorg

“Mijn overstap naar Amphia was een bewuste keuze”, vertelt Wesley. “Als je mij jaren geleden had gevraagd of ik in de zorg zou gaan werken, had ik waarschijnlijk nee gezegd. Ik had ook geen ervaring met zorg, maar ik was wel echt toe aan iets nieuws. Ik wilde juist eens iets heel anders doen”. Wesley geeft aan dat leren en ontwikkelen voor hem eigenlijk boven alles staat. Hij is nog lang niet klaar met leren en wil ook niet berusten in eenzelfde functie tot aan zijn pensioen, maar het ziekenhuis biedt hem wel nieuwe inzichten. “De focus ligt hier erg op kwaliteit en complexiteit. Waar een commerciële insteek mij veel leerde over bepaalde inzichten en een manier van aanpak, leer ik hier veel meer op ICT vlak. Naast dat Amphia zo’n grote werkgever is, is ICT hier gewoon allesomvattend. We moeten ons hier meer richten op continuïteit en betrouwbaarheid. ICT is hier echt verbonden met de zorg.”

ICT is hier echt verbonden met de zorg

Wesley Servicemanager IMT

Meteen goed van start

“Ik viel hier echt met mijn neus in de boter”, vertelt Wesley. Toen hij startte in 2019 draaide alles om het voorspoedig in gebruik kunnen nemen van de nieuwbouw later dat jaar. “Amphia zette volledig in op nieuwe technieken, echt een pluspunt voor mijn werk. Alle projecten die ik toegewezen kreeg als startende projectleider waren omtrent de nieuwbouw, zoals het inrichten van vergaderruimtes, aanmeldzuilen voor patiënten en beveiligingscamera’s bijvoorbeeld. Dat was een goede start. Uniek ook.” Daaraan opvolgend kwam Covid-19. Dit zorgde weer voor nieuwe aandacht. “Alleen maar uitdaging op ICT vlak”, zegt Wesley. “Video vergaderen moest ingericht worden. Collega’s in een staffunctie moesten vanuit huis met elkaar kunnen overleggen. Daarnaast moest er videocontact mogelijk zijn voor patiënten. Zoals bijvoorbeeld IC-patiënten die wilden bellen met thuis, omdat ze in het ziekenhuis geen bezoek konden ontvangen. Daar lever je ook een belangrijke bijdrage aan. We zijn indirect, maar eigenlijk ook direct bezig voor patiënt en onze zorgprofessional. Dit zijn zichtbare projecten die aandacht verdienen. Niet alleen onzichtbare infrastructuur, maar dus ook zichtbare technieken die echt het verschil maken.”

Amphia vs. ICT

“Je raakt hier eigenlijk alle facetten van ICT”, vertelt Wesley. “Binnen een kleinere organisatie is er een specialisme. Bijvoorbeeld op het gebied van telefonie of de virtuele werkplek. Binnen Amphia is het allesomvattend en zo uiteenlopend. Je krijgt hier alles van A tot Z mee in zowel grootte als complexiteit. En het is hier goed geregeld. De basis is goed op orde en dat is ook fijn werken. Overal is over nagedacht. Dat risico kan ook niet genomen worden. Wanneer er een systeem uitligt en we daardoor niet verder kunnen met bijvoorbeeld operaties, dan kan acute zorg nog wel worden verleend, maar geplande zaken worden dan mogelijk uitgesteld. Die kunnen uiteindelijk ook weer spoed worden. ICT is inmiddels onlosmakelijk verbonden met de gebruikte apparatuur in de zorg.”

Servicemanagement

“Ik vervul eigenlijk de rol van Business Partner voor het Hartcentrum binnen Amphia. Ik ben hiervoor het aanspreekpunt rondom nieuwe aanvragen, bijvoorbeeld een aanbestedingstraject voor het implementeren van een nieuw softwaresysteem. Mijn verantwoordelijkheid ligt dus met name aan de voorkant”, vertelt Wesley. Zo speelt hij een rol in langdurige aanschaftrajecten en de begeleiding hiervan. “Ik help met het formuleren van de projectopdracht en daarmee kan iedereen aan de slag. Verder heb ik veelvuldig contact met ICT-leveranciers. Samen met deze partijen zorg ik ervoor dat we onze samenwerking blijven optimaliseren. Je kunt daarbij denken aan beheer van werkplekken, telefonie, security, ons netwerk en de internetlijn naar buiten toe bijvoorbeeld. Als aanvulling op contractmanagement echt het stuk over kwaliteit van de samenwerking. Samen met hen zorgen we voor een stabiele omgeving en adequate opvolging bij onverhoopte incidenten.”

IMT_overleg

Andere kant van de tafel

Bij vorige werkgevers was Wesley zelf de leverancier. “Ik zat altijd aan de andere kant van de tafel”, vertelt hij. “In deze rol bij Amphia heb ik de regie zelf en mag ik de leveranciers aan het werk zetten. Ik vind het leuk dat ik deze rol op me heb mogen nemen en dat Amphia daarin vertrouwen uit. Ik geef hem volledig zelf richting en vorm. De vrijheid om zelf initiatief te nemen, die krijg je hier, als je hem maar zelf neemt. Zo volg ik weer een masterclass passende bij mijn huidige rol.” Deze rol zorgt er ook voor dat Wesley bij allerlei initiatieven betrokken wordt binnen het ziekenhuis. “Omdat we zo’n grote organisatie zijn, zijn er ook allerlei ideeën. We delen graag onze visie onderling. Zo ontstaan er projectgroepen rondom ‘werken zonder werkplek’ bijvoorbeeld. Ik word dan aangehaakt om breder mee te denken dan alleen omtrent ICT. Zoals bijvoorbeeld ‘track & trace’. Hoe kunnen we dit nu slim inzetten voor zowel zorg, maar ook voor logistiek. Echt ziekenhuisbreed kijken dus en hoe we gebruik kunnen maken van onze bestaande infrastructuur en technieken. Je bent dan eigenlijk functie overstijgend bezig, maar met kennis vanuit je expertise kun je zo samen een mooi initiatief verwezenlijken. En een mooie bijkomstigheid is dat ik het ziekenhuis en een diversiteit aan collega’s dus nog beter leer kennen.”

Van onzichtbaar iets zichtbaars maken

“Het leuke van mijn werk is, dat ik beweging kan creëren in een proces. Zo help ik projecten op te starten, maar kan ik ook een project naar een afrondende fase begeleiden. Als ik lijnen uit kan zetten voor de zorgprofessional, een directe collega of externe stakeholder en er daarmee voor zorg dat diegene daarmee geholpen is, ben ik eigenlijk al tevreden”, vertelt Wesley. “Je moet hier eigenlijk continue flexibel kunnen zijn in wat de zorg op een specifiek moment nodig heeft. Voor mij zit het hem echt in de dagdagelijkse werkzaamheden. Waarmee ik daarbij direct kan bijdragen dan voelt dat goed.”

Benieuwd naar je droombaan?

Wil jij ons team komen versterken? Bekijk dan snel de vacatures en ontdek of je droombaan erbij zit.

Ga naar het vacatureoverzicht

Label